Zgodnie z najnowszą wersją beta WhatsApp na iOS, zdjęcia wysłane do znajomego lub członka rodziny w WhatsApp mogą wkrótce mieć lepszą jakość. W obecnej formie, jeśli wyślesz zdjęcia z aplikacją, tracą one jakość. Wszystkie szczegóły znajdziesz poniżej.
Jak po raz pierwszy zauważył WABetaInformacja, wersja beta aplikacji WhatsApp na iOS 2.21.150.11 testuje obsługę wyższej jakości przesyłania multimediów.
Jeśli używasz tej wersji w Testflight, przejdź do „Ustawienia WhatsApp”, „Pamięć i dane”, aby znaleźć nową kartę „Jakość przesyłania multimediów”. Znajdziesz tam jedną z tych trzech opcji:
- Auto (zalecane)
- Najwyższa jakość
- Oszczędzanie danych
Według WhatsApp przy opcji najlepszej jakości multimedia są większe, a ich wysłanie może zająć więcej czasu. Z drugiej strony, jeśli użytkownicy nie mają w tej chwili dużo internetu, mogą skorzystać z opcji „Oszczędzanie danych” w przypadku zdjęć o niższej rozdzielczości.
Mimo to najlepsza opcja jakości nadal skompresuje obraz. WABetainfo uwagi:
Wybór „najlepszej jakości” nie oznacza, że wysyłasz zdjęcia w oryginalnej jakości, ale algorytm kompresji zdjęć będzie lżejszy, zachowując około 80% oryginalnej jakości. Jeśli ramka obrazu jest większa niż 2048 × 2048, jej rozmiar może zostać zmieniony. Poprzednie wartości jakości były bardzo różne.
Przez weekend, WABetainfo poinformował również, że ta wersja WhatsApp beta jest dodanie kompatybilności z wieloma urządzeniami dla niektórych użytkowników.
Gdy ta funkcja będzie dostępna dla wszystkich, użytkownicy będą mogli korzystać z WhatsApp na czterech różnych urządzeniach i jednym telefonie komórkowym, co oznacza, że będziesz mógł korzystać z WhatsApp na Macu nawet bez iPhone’a lub połączenia z Internetem.
Dzięki kompatybilności z wieloma urządzeniami użytkownicy mogą korzystać z WhatsApp Web, wersji komputerowej i Portalu bez połączenia z Internetem lub głównego telefonu użytkownika.
FTC: Używamy automatycznych linków partnerskich do zarabiania pieniędzy. Więcej.
Sprawdź 9to5Mac na YouTube, aby uzyskać więcej informacji o Apple: